Pampers barnvagnspromenader

En deprimerad mamma som inte tycker om sin egen son har mailat in och undrar hur hon ska lösa sin situation. En annan brevskrivare är orolig över att sonen är för aktiv och en tredje undrar om man kan använda napp för mycket. Nina Campioni programleder och den legitimerade barnmorskan och psykoterapeuten Louise Hallin svarar på frågorna. 

Direct download: BP68_-_XX.mp3
Category:general -- posted at: 2:00am CEST

Hur hanterar man separationsångest vid inskolning? Hur slutar man amma? Och hur får man ett barn som rivs att sluta? Mammabloggaren Nina Campioni ställer lyssnarnas frågor till psykoterapeuten och barnmorskan Louise Hallin som svarar och ger konkreta tips och råd.

Direct download: BP67_-_Rivande_barn_upphorande_amning.mp3
Category:general -- posted at: 2:00am CEST

Veckans avsnitt präglas av det stora ämnet sömn. Bland annat om känslor kring inskolning på förskola, nattmatning och barn som skriker vid nattning. Vad händer med kontakten av första barnet när det andra kommer tätt efter? Vi får flera frågor besvarade om för tidigt födda tvillingar, hur ser utvecklingen ut hos och påverkas anknytningen till föräldrarna? Nina Campioni är som vanligt lyssnarnas röst och visdomen ges av den legitimerade barnmorskan och psykoterapeuten Louise Hallin.

Direct download: 66._Pampers_Barnvagnspromenader.mp3
Category:general -- posted at: 7:54am CEST

Programledaren Nina Campioni leder oss in oss i frågorna djungel om hur man bland annat ska tänka om konsekvenser när regler bryts och när barn inte verkar ha någon mättnadskänsla. Blir hemmavarande barn uttråkade när de får ett mindre syskon? Vilken roll ska man som styvmor ha? Vad gör man om barnet vägrar att sova? Louise Hallin besvarar som vanligt lyssnarnas frågor med sin visdom. Lyssna och lär!

Direct download: 65._Pampers_Barnvagnspromenader.mp3
Category:general -- posted at: 2:54pm CEST

Nypremiär av podden! Nu med vår eminenta Nina Campioni som programledare och som ni känner igen från förlossningspodden Vattnet går. Och givetvis hör ni visdom från vår expert och psykoterapeut Louise Hallin som svarar på lyssnarna frågor. Vad gör man om ett barn bara är pappigt och inte mammigt? Måste en nyfödd sova själv? Hur hanterar man barn vars pappa ska inställas i fängelse? Det och mycket mycket mer!

Direct download: 64._Pampers_Barnvagnspromenader.mp3
Category:general -- posted at: 2:00am CEST

En nybliven pappa har hört av sig till Pampers barnvagnspromenader och vill ha tre slagkraftiga tips att ta med sig i föräldrarollen, en mamma upplever att hon inte känner så mycket för sin nyfödda son och en annan brevskrivare vill veta hur man planerar föräldraledigheten på bästa sätt. Allt detta och mycket mer reds ut av psykoterapeuten och barnmorskan Louise Hallin tillsammans med programledaren Tove Norström. 

Direct download: BP63_Slagkraftiga_tips_en_mstrande_.mp3
Category:general -- posted at: 2:00am CEST

Hur många leksaker ska ett litet barn ha egentligen? Hur ska man som förälder förhålla sig till alla oskrivna regler som finns kring föräldrarollen? Och sen kommer ett brev från en mamma i USA. Programleder gör som vanligt Tove Norström och svarar gör Louise Hallin, legitimerad barnmorska och psykoterapeut.

Direct download: BP62_Smnproblem_leksaksberg_och_egentid.mp3
Category:general -- posted at: 2:00am CEST

Programledaren Tove Norström leder oss in bland frågor om bland annat bitande barn och syskon med kromosomavvikelser i ännu ett avsnitt av Pampers Barnvagnspromenader. Hur kan jag överföra bra självkänsla till mina barn? Kan ett barn vara för friskt? Ska man bekymra sig om ett barn tycker om att pussas och kramas med andra? Hur bemöter jag mitt barn som gnäller? Som vanligt står Louise Hallin för visdomen och svaren på lyssnarnas frågor.

Direct download: BP_61.mp3
Category:general -- posted at: 2:00am CEST

Hur hanterar man ett barns separationsångest? Var går gränsen när relationen till din partner förändras? I det här avsnittet diskuteras frågor om bland annat pressen från omgivningen att skaffa barn och om man kan vara tillräckligt förberedd inför barnafödsel. Som vanligt är Tove Norström programledare och Louise Hallin svarar på lyssnarnas frågor.

Direct download: 60._Pampers_Barnvagnspromenader.mp3
Category:general -- posted at: 2:00am CEST

Varför vägrar 5-åringen att gå på toaletten? Hur skyddar man sitt barn från en bipolär pappa? I det här avsnittet svarar den legitimerade barnmorskan Louise Hallin bland annat på frågor som handlar om hur man gör med en bebis som drar i håret och hur man delar upp vårdnaden när man blivit lämnad. Programledare är som vanligt Tove Norström.

Direct download: BP_59_Ej_godknd.mp3
Category:general -- posted at: 2:00am CEST

Hur gör man om man misstänker att ens tvååring har ADHD? Kan man minska miljögifterna i bröstmjölken? I det här avsnittet svarar den legitimerade barnmorskan Louise Hallin bland annat på frågor som handlar om hur man ska förlägga sin föräldraledighet, om man måste vaccinera små bebisar och hur ska man få sitt barn att använda snuttefilt. Programledare är som vanligt Tove Norström.

Direct download: BP_58_Ej_godknd.mp3
Category:general -- posted at: 2:00am CEST

1