Pampers barnvagnspromenader

Hur är man en bra mamma när man inte har någon egen? Och hur gör man när ens partner och ens föräldrar inte kommer överens gällande barnuppfostran? Det här avsnittet tar speciellt upp frågor som handlar om relationen till de egna föräldrarna; en mamma som blivit utsatt för sexuella övergrepp, en mormor som vill umgås för mycket med sitt barnbarn, och en förälder som undrar hur man skapar en trygg anknytning till sitt barn.

Som vanligt är Tove Norström programledare och den legitimerade barnmorskan Louise Hallin svarar på lyssnarnas frågor.

 

Direct download: BP_57_Frldrar_och_morfrldrar-avsnitt_KLART.mp3
Category:general -- posted at: 2:00am CEST

Hur ska man hjälpa en tvååring som stammar? Vilken förskola är bäst och vilken pedagogik ska man välja?

I det här avsnittet svarar den legitimerade barnmorskan Louise Hallin bland annat på frågor som handlar om hur man ska berömma sitt barn, vad Montessoripedagogik innebär, om man ska vara orolig för att föda hemma, och hur man med hjälp av böcker kan hjälpa barn att bearbeta långa sjukhusbesök.

Programledare är som vanligt Tove Norström.

Direct download: BP_56_Duktighetsflla_hemmafdsel_och_stamning.mp3
Category:general -- posted at: 2:00am CEST

Bland breven i det här avsnittet finner vi frågor som rör en liten pojkes ovanligt starka intresse för män, en nybliven mamma med stark ångest samt funderingar kring matvägran. Tove Norström programleder och den legitimerade barnmorskan och psykoterapeuten Louise Hallin svarar på frågorna. 

Direct download: BP55_En_gammal_pappa_ofrivilliga_grimaser_och_Ann_Soderlund.mp3
Category:general -- posted at: 2:00am CEST

Pampers Barnvagnspromenader är tillbaka med ett avsnitt som bland annat handlar om ett barns plötsliga duschrädsla, om det är okej att lyssna på radio när man är med sitt spädbarn och hur man ska hantera sina egna föräldrar när man fått barn. Tove Norström leder oss igenom brevskörden och den legitimerade barnmorskan Louise Hallin svarar på frågorna. 

Direct download: BP54_Duschradsla_viktig_tystnad_och_en_elak_morfar.mp3
Category:general -- posted at: 2:00am CEST

Det här avsnittet handlar om att göra förändringar i en treårings liv, en pappa som är bortrest mycket, andra barnet-chocken, ett dagis med inkompetent personal och mycket annat. Kändisföräldern Calle Schulman undrar hur mycket man egentligen ska lyssna på experter och deras utlåtanden. Som vanligt är Tove Norström programledare och den legitimerade barnmorskan Louise Hallin svarar på lyssnarnas frågor.   

Direct download: BP53_Bortrest_pappa_ett_oproblematiskt_problem_.mp3
Category:general -- posted at: 2:00am CEST

I det här avsnittet av Pampers Barnvagnspromenader svarar den legitimerade barnmorskan Louise Hallin på lyssnarnas frågor som bland annat handlar om matvägran, potträning och ettårstrots. Kändisförälder är är författaren och poddaren Manne Forssberg. Programledare är som vanligt Tove Norström.  

Direct download: BP52_Familjekriser_pottraning_och_adoption.mp3
Category:general -- posted at: 2:00am CEST

Hur ska man göra om ens åtta månader gamla bebis är pigg dag som natt? Och hur vanligt är det med pappiga bebisar? Kändisföräldern Frida Fahrman har en fråga om barn som ska sluta med blöja på natten. För att upplysa oss tar vi som vanligt hjälp av den legitimerade barnmorskan Louise Hallin. Programledaren är Tove Norström. 

Direct download: BP51_Bebissmarta_XX_och_Frida_Fahrman.mp3
Category:general -- posted at: 2:00am CEST

I det här avsnittet av Pampers Barnvagnspromenader svarar den legitimerade barnmorskan Louise Hallin på lyssnarnas frågor om barn och skärmtid, godmodiga farföräldrar och hur man hjälper barn att komma ner i varv inför natten. Kändisförälder är TV-producenten Klara Svensson. 

Direct download: BP50_Skarmtid_for_smabarn_depression_och_Klara_Svensson_edit.mp3
Category:general -- posted at: 2:00am CEST

Barnmorskan Louise Hallin svarar på frågor om när det är läge att skaffa barn, om en flerspråkig familj och om gråtande bebisar. Kändisförälder i dagens avsnitt är företagaren och poddaren Amanda Schulman och programledare är som vanligt Tove Norström. 

Direct download: BP49_Flersprakig_familj_gratande_barn_och_Amanda_Schulman.mp3
Category:general -- posted at: 2:00am CEST

Louise Hallin svarar bland annat på frågor om självmedvetna barn, en tragglande farmor och barn med svårigheter att få i sig fast föda. Som vanligt programleds avsnittet av Tove Norström, och kändisförälder den här månaden är Anitha Schulman som har funderingar kring bråkande syskon. 

Direct download: 48._Sjlvmedvetna_barn_ltande_farmor_och_Anitha_Schulman.mp3
Category:general -- posted at: 2:00am CEST

I månadens avsnitt av Pampers barnvagnspromenader svarar barnmorskan Louise Hallin på frågor om att få barnet blöjfritt, bitande på nappar och paranoida tankar för omvärlden. Kändisförälder är Jennie Hammar med funderingar kring Swaddling. Programledare är som vanligt Tove Norström.
Direct download: BP47_Paranoida_tankar_spnningar_och_Jennie_Hammar_mp3.mp3
Category:general -- posted at: 2:00am CEST

Det här avsnittet av Pampers barnvagnspromenader svarar barnmorskan Louise Hallin på frågor om nappväntan, snoppmani och knepiga morföräldrar. Kändisförälder är journalisten Ann Söderlund som har tankar kring separation mellan bröder och programledare är som vanligt Tove Norström.
Direct download: BP46_Nappvntan_snoppmani_och_overvinnerlig_krlek._3.mp3
Category:general -- posted at: 2:00am CEST

1