Pampers barnvagnspromenader

I månadens avsnitt av Pampers barnvagnspromenader svarar den legitimerade barnmorskan Louise Hallin på hur man får bukt med sin gravidskräck, aggressiva småbarn och mardrömmar. Kändisförälder är Hannah Widell som undrar över hur man får sin ettåring att sova i egen säng. 

Direct download: BP45_Gravidskrck_aggressiva_barn_och_havregrt.mp3
Category:general -- posted at: 2:00am CEST

I det här avsnittet av Pampers barnvagnspromenader svarar Louise på om det är okej för en treåring att dricka bröstmjölk, hur barn bearbetar sorg och hur man ändrar sitt barns insomningsbeteende. Kändisförälder är Tilde Fröling som  funderar över när det är möjligt att ha sin nyfödda varannan vecka när man separerat.

Direct download: BP44_Frustration_duktighet_och_skuldknslor_.mp3
Category:general -- posted at: 2:00am CEST

Vilka risker finns det med att skaffa barn sent i livet? Ska min dotter få ha napp trots att hon tuggar sönder den? Och hur ska man förhålla sig till sina barn under traumatiska perioder i livetI Pampers barnvagnspromenader pratar den oberoende experten - Leg. barnmorskan och Leg. psykoterapeuten Louise Hallin och programledare Tove Norström om barns välmående och utveckling. Kändisförälder är Annika Leone som undrar hur han ska tänka runt att använda ordet "duktig".

Direct download: BP3_Pappighet_acceptans_och_f_barn_1.mp3
Category:general -- posted at: 2:00am CEST

Louise svarar på frågor som bland annat handlar om separationsångest inför att mammaledighet lider mot sitt slut, om tre månader gamla bebisar kan drabbas av nattskräck och om hur sagor med starka prinsar och svaga prinsessor som måste räddas påverkar barns uppfattning om jämställdhet. Kändisförälder är sportjournalisten och nyblivna mamman Anna Brolin som undrar när hon kan börja uppfostra sin sex veckor gamla son. 

Direct download: BP42_Nattskrck_sagor_och_separationsngest.mp3
Category:general -- posted at: 2:00am CEST

Hur lämpligt är det att amma storebror samtidigt som lillasyster? Vad är det fina med passivt föräldraskap? Och hur många aktiviteter klarar ett barn egentligen av? I Pampers barnvagnspromenader pratar den oberoende experten - Leg. barnmorskan och Leg. psykoterapeuten Louise Hallin och programledare Tove Norström om barns välmående och utveckling. Kändisförälder är Nina Campioni fd Johansson som undrar hur lång tid inskolning på förskolan bör ta.

Direct download: BP41_Tandemamning_aktivitetshets_och_kta_lek.mp3
Category:general -- posted at: 2:00am CEST

I Pampers barnvagnspromenader pratar den oberoende experten - Leg. barnmorskan och Leg. psykoterapeuten Louise Hallin och poddens programledare Tove Norström om barns välmående och utveckling. I ”Kändisföräldern fråga” ställer Henrik Jonssonsina frågor till Louise. I det här avsnittet svarar Louise på frågor från lyssnarna som; ”Innan jag blev gravid åt jag sedan flera år tillbaka det antidepressiva medlet cipramil (20 mg per dag), p.g.a "milda" ångestattacker. När jag blev gravid rådfrågade vi läkare och barnmorska om detta och på deras inrådan äter jag 10 mg cipramil under graviditet och nu under amning. Jag har ögonblick när jag känner skuld för detta då man inte vill ta medicin när man är gravid eller ammar, men jag vet att jag riskerar att må väldigt dåligt om jag inte tar dessa tabletter, vilket inte heller skulle gagna min nu 5 månader gamla flicka, vad är din syn på det?” Louise svarar också på frågor om klädkrångel, utmattning och syskonbråk. Avsnittet handlar också om anknytning, skrikiga och hårdhänta barn. Louise Hallin ger svar på frågorna utifrån sin expertis och erfarenhet men precis som med allt när det gäller barn så finns det lika många synpunkter och råd som det finns föräldrar.

 

 

 

Gå gärna in och lyssna när du får tid över, kanske på din barnvagnspromenad! Glöm inte att du kan ställa dina frågor på Pampersklubbens Facebook-sida!

 

 

 

 

 

Direct download: Avsnitt_40_Utmattning_kladkrangel_syskonbrak_och_Henrik_Jonsson.mp3
Category:Barn -- posted at: 1:40pm CEST

I Pampers barnvagnspromenader pratar den oberoende experten - Leg. barnmorskan och Leg. psykoterapeuten Louise Hallin och poddens programledare Tove Norström om barns välmående och utveckling. I ”Kändisföräldern fråga” ställer Doreen Månssonsina frågor till Louise. I det här avsnittet svarar Louise på frågor från lyssnarna som; ”Läggningen har trasslat ett tag nu och vi undrar vad vi ska göra för att det ska bli så bra som möjligt för vår son”? Louise svarar också på frågor om sorg och hur barnen påverkas av föräldrarnas destruktiva relation. Avsnittet handlar också om nattamning, egen tid och skrikiga barn samt om barn som upplevs sena i utvecklingen. Louise Hallin ger svar på frågorna utifrån sin expertis och erfarenhet men precis som med allt när det gäller barn så finns det lika många synpunkter och råd som det finns föräldrar.

 

 

 

Gå gärna in och lyssna när du får tid över, kanske på din barnvagnspromenad! Glöm inte att du kan ställa dina frågor på Pampersklubbens Facebook-sida!

 

Direct download: BP39_Destruktiva_forhallanden_avgrundsvral_och_nattamning.mp3
Category:Barn -- posted at: 10:23am CEST

I Pampers barnvagnspromenader pratar den oberoende experten - Leg. barnmorskan och Leg. psykoterapeuten Louise Hallin och poddens programledare Tove Norström om barns välmående och utveckling. I ”Kändisföräldern fråga” ställer Annika Sjöö sina frågor till Louise. I det här avsnittet svarar Louise på frågor från lyssnarna som; ” Idag är det väldigt många som skriver och pratar om hur alla tjänar på att ha det jämställt hemma, på arbetsplatsen och när man är föräldraledig.
När jag väntade min son var jag helt övertygad om att jag skulle göra precis så som "alla" sa var bäst. Vi skulle försöka dela lika på allt, jag och min man, men i den stund min son föddes, förändrades allt, jag blev mamma! Från den dagen är jag först och främst till för min son och resten är inte lika viktigt längre, minst av allt jobbet. Min man har han gett mig en del av sina dagar så jag kan vara mammaledig fram tills det är dags för förskola. Kommer vår son få sämre relation med sin pappa, vad har du för tankar om detta?” Louise svarar också på frågor om uppfostran i olika kulturer och om barn som verkar äldre än de är. Avsnittet handlar också om barn och bästisar, sömn, förkylningar och barn som inte gillar bilåkning Louise Hallin ger svar på frågorna utifrån sin expertis och erfarenhet men precis som med allt när det gäller barn så finns det lika många synpunkter och råd som det finns föräldrar.

 

Gå gärna in och lyssna när du får tid över, kanske på din barnvagnspromenad! Glöm inte att du kan ställa dina frågor på Pampersklubbens Facebook-sida!

Direct download: Avsnitt_38_Superbstisar_kulturskillnader_frldraledighet_och_Annika_Sj.mp3
Category:Barn -- posted at: 9:21am CEST

I Pampers barnvagnspromenader pratar den oberoende experten - Leg. barnmorskan och Leg. psykoterapeuten Louise Hallin och poddens programledare Tove Norström om barns välmående och utveckling. I ”Kändisföräldern fråga” ställer Lisen Bratt-Fredricson sina frågor till Louise. I det här avsnittet svarar Louise på frågor från lyssnarna som; ” Vi har en liten försiktig kille som nu fyllt 2 år. Han har sedan han var liten varit reserverad och svårcharmad av nya människor, märkte det så tidigt som vid 2,5 månads ålder. Ända sedan han var 4 månader har vi gått på barnrytmik, där vi sitter i ring och sjunger med andra barn. Han har gillat det, speciellt vissa sånger, men i perioder inte velat vara inne i rummet där barnrytmiken är eller sitta med i ringen. Han har blivit ledsen vissa gånger och verkat rädd till den mån att han drar sig undan. Min fråga blir därför, hur långt ska vi gå för att uppmuntra honom att vara med?” Louise svarar också på frågor om förskolan, sömn och oräddhet. Avsnittet handlar även om förändringar i tillvaron, utbrott och konflikter. Louise Hallin ger svar på frågorna utifrån sin expertis och erfarenhet men precis som med allt när det gäller barn så finns det lika många synpunkter och råd som det finns föräldrar.

 

 

Gå gärna in och lyssna när du får tid över, kanske på din barnvagnspromenad! Glöm inte att du kan ställa dina frågor på Pampersklubbens Facebook-sida!

Direct download: Avsnitt_37_Tjuvnyp_berm_raseriutbrott_och_Lisen_Bratt-Fredricson__.mp3
Category:Barn -- posted at: 12:58pm CEST

I Pampers barnvagnspromenader pratar den oberoende experten - Leg. barnmorskan och Leg. psykoterapeuten Louise Hallin och poddens programledare Tove Norström om barns välmående och utveckling. I ”Kändisföräldern fråga” ställer Kristoffer Triumf sina frågor till Louise. I det här avsnittet svarar Louise på frågor från lyssnarna som; ” Jag har en liten fundering kring min pojke på 3,5 år. Han är en fantastiskt rolig och charmig liten kille med en vilja av stål vilket givetvis resulterar i en del konflikter. Ofta blir han ledsen vid en lite skarpare tillrättavisning och på sistone har jag märkt att han har börjat bortförklara sina tårar. För mig känns det ju ganska uppenbart att han blir ledsen för att jag tillrättavisar honom, men själv har han nu börjat säga att han är ledsen för att han inte hittar en viss leksak eller att han ville att jag skulle ha läst en annan bok kvällen innan eller liknande saker. Vad kan detta bero på?” Louise svarar också på frågor om att få barnen tätt och om barn med obegränsad aptit. Avsnittet handlar även om mammighet och pappighet, syskonkärlek och om barn som slåss. Louise Hallin ger svar på frågorna utifrån sin expertis och erfarenhet men precis som med allt när det gäller barn så finns det lika många synpunkter och råd som det finns föräldrar.

 

Gå gärna in och lyssna när du får tid över, kanske på din barnvagnspromenad! Glöm inte att du kan ställa dina frågor på Pampersklubbens Facebook-sida!

Direct download: Avsnitt_36_Bortfrklaringar_omttlighet_djupa_vatten_och_Kristoffer_Triumf.mp3
Category:Barn -- posted at: 10:05am CEST

I Pampers barnvagnspromenader pratar den oberoende experten - Leg. barnmorskan och Leg. psykoterapeuten Louise Hallin och poddens programledare Tove Norström om barns välmående och utveckling. I ”Kändisföräldern fråga” ställer Martina Thun sina frågor till Louise. I det här avsnittet svarar Louise på frågor från lyssnarna som; ” Min son är lite blyg och selektiv när det gäller vissa människor för tillfället, bland annat så gillar han inte sin farmor. Han vill inte sitta i hennes knä och går och ställer sig en bit bort när hon närmar sig honom. Hon har väldigt svårt att acceptera detta och säger saker som att han ska sluta vara så ogin och snål mot henne. Hon tvångs håller honom och fastän han sprattlar och gråter så släpper hon inte taget. Hon har ofta åsikter om saker från allt till förskola och att han borde sova över hos dem och att vi borde lämna bort honom mer, hur ska vi agera för att komma ur detta?” Louise svarar också på frågor om ensam vårdnad och konflikter mellan barnen. Avsnittet handlar även om amning, suga på tummen och om vikthets i tidig ålder. Louise Hallin ger svar på frågorna utifrån sin expertis och erfarenhet men precis som med allt när det gäller barn så finns det lika många synpunkter och råd som det finns föräldrar.

 

Gå gärna in och lyssna när du får tid över, kanske på din barnvagnspromenad! Glöm inte att du kan ställa dina frågor på Pampersklubbens Facebook-sida!

Direct download: Avsnitt_35_Missbruk_hemma_tumsugning_vikthets_och_Martina_Thun.mp3
Category:Barn -- posted at: 10:40am CEST

I Pampers barnvagnspromenader pratar den oberoende experten - Leg. barnmorskan och Leg. psykoterapeuten Louise Hallin och poddens programledare Tove Norström om barns välmående och utveckling. I ”Kändisföräldern fråga” ställer Carolina Gynning sina frågor till Louise. I det här avsnittet svarar Louise på frågor från lyssnarna som; ” Vår tvååring har ett tics som hon haft sedan hon var ca 6 månader. När hon ser något spännande så gapar hon stort och viftar med händerna, spretar med fingrarna och viftar runt runt med fingrarna. Hon verkar själv inte medveten om att hon gör detta. Det kan handla om allt från att det är något spännande på tv till att vi åker buss eller pratar om att t ex att flyga flygplan snabbt. Ska vi hjälpa henne att träna bort sitt tic, eller bara försöka övertyga henne om att hon får vara hur hon vill?” Louise svarar också på frågor om syskonkärlek och matproblematik. Avsnittet handlar även om barntrots och oro. Louise Hallin ger svar på frågorna utifrån sin expertis och erfarenhet men precis som med allt när det gäller barn så finns det lika många synpunkter och råd som det finns föräldrar.

 

Gå gärna in och lyssna när du får tid över, kanske på din barnvagnspromenad! Glöm inte att du kan ställa dina frågor på Pampersklubbens Facebook-sida!

Direct download: Avsnitt_34_Srbehandling_matvgran_dden_och_Carolina_Gynning.mp3
Category:Barn -- posted at: 9:57am CEST

I Pampers barnvagnspromenader pratar den oberoende experten - Leg. barnmorskan och Leg. psykoterapeuten Louise Hallin och poddens programledare Tove Norström om barns välmående och utveckling. I ”Kändisföräldern fråga” ställer Leila Lindholm sina frågor till Louise. I det här avsnittet svarar Louise på frågor från lyssnarna som; ” Efter många års försök att bli gravida så kom äntligen vår son som nu hunnit bli ett halvår. Jag njuter och tycker det är roligt och otroligt givande att få vara hemma. Men, jag brottas med många obehagliga tankar om otäcka hemska senarior. Jag tänker ofta tankar om att vår pojk ska råka ut för diverse saker, såsom att kidnappas eller försvinna. Jag mår själv dåligt av det men har svårt att skjuta bort mina tankar när dom kommer, vad ska jag göra?” Louise svarar också på frågor om sömn och gråt. Avsnittet handlar även om barn som inte lyssnar, lämning på förskola och om försiktiga barn. Louise Hallin ger svar på frågorna utifrån sin expertis och erfarenhet men precis som med allt när det gäller barn så finns det lika många synpunkter och råd som det finns föräldrar.

Gå gärna in och lyssna när du får tid över, kanske på din barnvagnspromenad! Glöm inte att du kan ställa dina frågor på Pampersklubbens Facebook-sida!

Direct download: BP33_Envishet_oro_och_inkompetenta_pedagoger.mp3
Category:Barn -- posted at: 3:03pm CEST

1